Yrkesbloggar

Vet du inte riktigt vad det är du vill jobba med? Eller är du kanske bara nyfiken på vad det är andra får göra? Detta är då samlingssidan för dig, här kommer det fyllas på med personer som bloggar om deras vardag i arbetslivet, det kan vara allt mellan att jobba på bank till restaurangsbiträde. Följ oss och ställ frågor om det är något specielt ni undrar över! Här är bitar av de senaste inläggen:

Första inlägget från mig.

Mitt namn är då Evelina och jag är en 19årig tjej som jobbar som Bartender i staden Uppsala. Jag kommer uppdatera med bilder och info om mitt jobb och vad som händer under kvällarna då jag jobbar. Så för er som själva funderar på att börja jobba inom krogbranschen så är det bara att ställa en massa frågor om det är någonting ni vill ha svar på eller om ni bara behöver tips eller råd så ska jag göra så gott jag kan med att hjälpa er:)Fredagen den 13e?

Jag är inte en vidskeplig människa men idag var verkligen en otursdag och hade det verkligen varit den 13:e idag och inte den 22:a så hade jag nog blivit lite nervös. Nu förstår ni inte ett dugg vad det är jag pratar om så jag tar det från början.

Kom till jobbet i sedvanlig ordning, förberedde allt och det började bra den första timmen i kassan. Men så började strulet lagom till lunch rusningen, programfelen kom lite titt som tätt och när man står där i kassan så känns varje sekund av strul som en evighet.
Så kom då bomben, kassamaskinen havererade helt och vi fick stoppa kontanthanteringen tills en service har gjorts. Något vi tack och lov kunde göra själva men som är tidskrävande. Huvudproblemet var trots allt att vi bara har en kassa och att vi fick slussa iväg hela lunchrusningen till andra kontor kändes inte alls roligt.

Läs mer &#187En vanlig dag på kontoret!

Det är säkert nåra av er där ute som undrar vad det är för något man gör på en bank. På morgonen öppnar vi valvet för att förbereda kassan och växlingar/beställningar vilket brukar ta runt en halvtimme. Sen får vi tid för lite morgonfika fram tills att vi öppnar. 
Här på björkgatan har vi bara en kassa, eftersom det är ett företagskontor ser man inte behovet av att ha fler helt enkelt. Därför är inte trycket alltid så stort och våra arbetsuppgifter lite mer spridda, förutom just kassarbetet (att sätta in/ta ut/överförningar/sälja eller köpa fonder etc.), kan det även komma till uppgifter som att avsluta bankfack, kolla upp register, att hjälpa kunder med problem de stött på eller boka in kundmöten. Läs mer &#187Är det något speciellt yrke ni vill läsa om? Hör av er till mig så ska jag se om det inte går att ordna! wolde.daniel@ungtarbetsliv.se
  1. Inga kommentarer

  1. Ännu inga trackbacks.