Slutet på en intensiv första vecka!
 Så var det redan fredag, igår var man rätt mycket på resande fot mellan de olika kontoren i Uppsala och idag skulle inte bli sämre. En av mina handledare hade nämligen ringt mig när jag satt på bussen på väg till träningen. Samtalet var kort men gott! Fick t.ex. veta att vi skulle till huvudkontoret i Stockholm imorgon (läs idag), vilket passade som handen i handsken med mitt projekt. För det innebar att jag skulle få träffa ledningen för Unga Jobb, vilket är starkt kopplat till mitt arbete.

Så ca 8.30 avgick tåget mot Stockholm, ”pilot gruppen” var samlad och det känns kul på vilket sätt den här veckan har artat sig med allt. Väl framme fick vi våra passerkort och möta våra guider.
Under dagen fick vi veta lite om alla delar banken jobbar med, är du t.ex. intresserad av att jobba framför en kamera så finns det en hel avdelning för just television och i den stilen fortsätter det. Det allra intressantaste för min del var att få träffa ledningen för Unga Jobb, det var kul att få några ansikten på projektet och veta hur jag skulle kunna spåna vidare på mina idéer med dem.
Att jobba på bank var ett begrepp som förändrades ganska mycket desto längre dagen gick. Efter att vi fått sett rätt många intressanta avdelningar, som alla verkade leva sitt egna liv, så blev vi bjudna på lunch och hade lite tid för att reflektera över allt vi sett under dagen.

Efter lunchen så hamnade fokusen indirekt på slutet av schemat. Då skulle vi få träffa the man himself, Michael Wolf och det kändes såklart nervöst. För vad skulle man förvänta sig av en VD? Skulle han vara strikt och krävande?
När vi väl fick ta hissen upp till högsta våning och träffa honom så släppte allt ganska fort, han var/är en väldigt lättsam kille och mötet vart ganska informellt där vi som grupp kunde slappna av och diskutera lite förväntningar av praktiken och framtiden osv. Riktigt kul att även han som har ett så smockat schema tar sig tid för oss och berätta lite om hans syn på saker och ting.

Det har varit en otroligt rolig dag och det känns verkligen som vi bjuds in i ”deras” värld och att vi faktiskt är viktiga.

  1. Inga kommentarer

  1. Ännu inga trackbacks.