Första stegen i en ny värld!
Det har alltså redan gått två veckor sedan det glada beskedet från Swedbank. Intervjun hade gått min väg och jag var en av ett fåtal som skulle få chansen att arbeta på bank. Jag har tidigare goda erfarenheter av praktik och känner hur kul de ska bli att få lära mig något nytt. Pigg som en lärka steg jag i alla fall upp på denna morgon och tog mig in till staden i god tid.  Lite väl god tid enligt mig själv, för man vill inte stå och hänga på låset, framförallt inte när man ännu inte vet vilka resten är. Så för att undvika någon slags pinsam konfrontation så tog jag mig tiden att läsa dagstidningen, ödesdigert misstag. För när det var lagom med tid kvar på min klocka, så var det väldigt knappt med tid på t-centralens klockor, KUUUL. Men på något, fortfarande ouppklarat vis så hann jag till stora torget och undvek något som kunde blivit årets pinsammaste situation.

Nog om mig och mer om bankvärlden eller vad säger ni?!

På introduktionsmötet blev vi introducerade för varandra men även för Swedbank personal som på andra plan var involverade i detta projekt, Unga jobb. De två första dagarna var mest en transportsträcka där vi förutom att lära känna varandra även fick lära känna banken. Pratade framförallt om vad vi kan förvänta oss och hur vi bör agera i vissa situationer, vi rörde även områden som att våga misslyckas. Efter mötena var det dags för utbildning, säkerhet, miljö, kassa det fanns alltså en del att stå i med men som sagt fanns det gott om tid för att hinna med alla.

Så när man kom hem efter första och andra dagen fanns det fortfarande lite nervositet/förväntan kvar i kroppen. Nästan som en olidlig väntan på att få komma ut till kontoren och verkligen, verkligen se hur det är. För är det något vi har gemensamt, i denna annars så brokiga pilotgrupp, så är det viljan att få se bakom fasaderna på en bank. Hur jobbar man på en bank? Vad kan man göra? Är det så stelt som det verkar?

Om man nu inte vill räkna med introduktionen, som verkligen var givande och gav en bra bild om vad som väntade. Så skulle första stegen i denna ”nya värld” få vänta ytterligare några timmar.

  1. Inga kommentarer

  1. Ännu inga trackbacks.