Ett vart välkomnande!
Idag skulle alltså bli första dagen på kontoret. Så med matlådan redo, anteckningsblocket ned packat och framförallt en iver att få komma ut och träffa alla som jag ska arbeta med en tid framöver. Så när jag kom dit runt klockan nio på morgonen så var min handledare redan där och tog emot mig. Först drillade vi igenom lite saker, fick presentera mig själv lite närmare och jag fick veta lite om vilka mina arbetskollegor var.
Sen blev de dags för att presentera sig för resten av gänget och de kändes verkligen skönt på vilket sätt man vart mottagen. Alla var liksom lite nyfikna på vem jag var och vad jag var intresserad av. Det var inte bara de som fick mig att känna mig grymt välkommen utan alla verkade redan veta att jag var på väg, vilken roll och vilka uppgifter jag skulle ha. På så vis sker inga missuppfattningar, som att jag helt plötsligt skulle få sitta med en jourtelefon första dagen, något som jag säkert skulle känna vara grymt påfrestande.

Så redan nu har jag fått en grym start på min nya arbetsplats och jag känner mig trygg. Idag fick jag egentligen inte göra så mycket praktiskt, mest se och lära hur man skötte kassan samt andra administrativa uppgifter. Men det är väll inte så konstigt att man inte slängs ut i hetluften direkt, kändes bara skönt att få lite tid på sig och slippa pressen som annars kan uppstå. Jag kan säga er att det inte är så enkelt som det ser ut när man står där bakom disken. Det är inte bara det att allt är nytt, utan de finns också så många säkerhetsrutiner som man hela tiden måste tänka på, även om väldigt många inte ens går att ”bryta” mot.
Men min uppfattning är att en bank drivs på säkerhetsrutiner, det är liksom själva grunden och utan dem skulle en bank gå riktigt dåligt. Kolla t.ex. hur det gick på Forex när dem bröt en säkerhetsrutin ur penningtvättslagen, böteslappen blev svindlande och då handlar det bara om ett papper man skall fylla i vid höga transaktioner. Behövs inte många andetag för att få det gjort.

Mot slutet av arbetsdagen fick jag veta att en gammal medarbetare skulle sluta och bli avtackad av folk från olika kontor runtom i Uppsala. Man kände sig lite som en ”party crasher” när man satt där och inte hade kännedom om någon alls men det var kul och det är faktiskt framförallt genom att mingla som man lär känna nytt folk. Samtidigt fick jag kvitto på vilken varm och go arbetsgivare Swedbank är. Tack talen haglade och även några tidigare chefer fanns där och berättade så fina minnen dem haft ihop.

Det här är verklighet och jag är lyckligt lottad att få vara en del av den!

Till följd av allt stöd jag fått de senaste dagarna, och den trygghet jag redan nu känner så började tankarna fara redan på bussen hem. Tankebanan var om hur jag själv kan bli lite mer involverad och utveckla. Inte bara mig själv utan även delar av Swedbank och Unga jobb som faktiskt varit djupt involverad i att ge mig den här chansen.

Jag kom på något som jag tror kan förena alla områden jag vill vara med och förändra och även min egen utveckling. Ska försöka samla mod och presentera mina tankar för min handledare redan imorgon.

  1. Inga kommentarer

  1. Ännu inga trackbacks.