Återblick, första veckan på swedbank
 Det har alltså redan gått ungefär en månad sen intervjun och det glada beskedet att dem ville ha med mig i sitt team. Tiden har verkligen gått fort och jag har knappt hunnit reflektera över att jag snart skulle få tillträde till en DEL som tidigare kännts så avlägset och lite hemlighetsfullt. Det var nog lika bra att tankarna hölls på annat så man slapp den där nervösa ”hej det är jag som är ny här”-känslan.

Det är nog inte bara jag som sett bankjobb som ett jobb för överutbildade människor, lite snoffsiga och avskilda från allmänheten. Efter en vecka på Swedbank känner jag att min bild av en bank inte kunnat varit mer fel, man skämms nästan lite över de förutfattade meningar man haft. Under måndagen hade vi som en introduktionsdag där vi presenterades för varandra och fick en klar bild av vad som väntas där ute.

Efter det satt vi genast igång med olika utbildningar som vi även fick fortsätta under tisdagen. Introduktion, säkerhet, miljöutbildning och kassasystem är några av de utbildningar man bör göra för att få en bra grund av hur man ska agera och utföra sina uppgifter på bästa sätt. Det gällde verkligen att vara öppen för all information som strömmades igenom öga och öra under dessa intesiva dagar. Man var väldigt trött efter dessa dagar kan jag tala om, så det var inte svårt att somna så fort man kom hem.

Så kom då onsdagen, första dagen ute på kontor och nu kunde inte ens min tankspriddhet hjälpa mig från att bli lite nervös. Allt som oftast är denna typ av nervositet helt onödig, precis som nu. Man blev välkomnad med öppna famnar och mina kontakt personer tog verkligen bra hand om mig och såg till att man presenterades för alla samtidigt som även resten verkade väl informerade om att jag skulle komma dit, varför samt vilken roll jag skulle ha.
Jag vill poängtera denna viktiga aspekt. För att man som ung praktikant ska kunna leva ut sin roll i processen är just hur trygg man känner sig som viktigast, att stödet finns där. Finns tryggheten och stödet känner man direkt att fan va trevligt det är här. Man kan slappna av och ha kul istället för att gå runt och vara nervös över att misslyckas med något.

Det engagemang och intresse jag hade redan innan för att se hur det är att jobba på bank och om det var något för mig det tiofaldigades. Istället för att bara göra mitt bästa på praktiken började jag även reflektera över hur saker och ting fungerade och om det fanns något jag kunde förbättra. Jag har alltså ingen avancerad ekonomi utbildning, inte ens på gymnasial nivå. Men som många andra studenter har jag en enorm drivkraft, blanda det med lite creativitet så har finns det mycket du kan göra även utan specefik kunskap.

    • Emilia, Gävle
    • augusti 6th, 2012

    Hej! hur kommer man till väga för att få prektik på sewdbank?

  1. Ännu inga trackbacks.