Söka ”dolda” jobb

Ytterligare ett bra alternativ i ditt jobbsökande är att börja söka ”dolda” jobb. Med dolda jobb menar man de som inte finns utlagda för allmänheten.
Faktum är det att de flesta fall av nyanställningar sker genom kontakter.  Att anställa någon genom referenser av andra är oftast ett mycket säkrare alternativ för arbetsgivaren.

Två vägar
Att söka dolda jobb kan ske på två sätt, antingen ringer du upp personal chefer för de företag du finner intressanta och förklarar din situation. Pitcha dig själv, det här samtalet blir som ditt personliga brev i en vanlig ansökan. Verkar dem intresserade men förklarar att dem inte kan anställa fler just nu är en bra följd fråga om det finns något som du kan göra för att bli ännu attraktivare för dem. Kanske kan du på egen hand lära dig något system dem jobbar i eller ett nytt språk?

Förutom att ringa och fråga om tjänster som inte är noterade kan du dra nytta av dina kontakter. Känner du någon som jobbar på något ett företag du kan tänka dig jobba för? Ta kontakt och visa ditt intresse. Tänk själv, jobb som ligger ute på t.ex. platsbanken som kanske 500 personer skickat sin ansökan till eller jobb som du själv headhuntar och därför blir den enda som söker. Du har inprincip ingen konkurrens vid det senare alternativet. Gör du ett bra intryck kan de i bästa fall vara så att företaget  t.om. skapar en tjänst just för dig.

  1. Inga kommentarer

  1. Ännu inga trackbacks.