ungtarbetsliv.se

Bland oss yngre är praktik inte ett speciellt populärt alternativ till en heltidsanställning eller studier. Det här något som jag nu, långt mycket senare börjat ifrågasätta. Framförallt därför att jag själv har sett vilka möjligheter en praktikplats kan ge. Men varför har jag inte fått ”veta” detta tidigare? Varför har ingen visat mig vilka möjligheter som finns och varför värdesätts inte dessa möjligheter?
Den här sidan skapade jag för att sprida mina erfarenheter av att praktisera men även mina erfarenheter av att söka jobb. Jag hoppas kunna få många andra att se det jag ser, möjligheterna. Själv har jag så många att tacka för de tre senaste månaderna som inneburit en explosion av glädje, erfarenhet, kunskap och utveckling!

Men i min mening måste man gå djupare för att kunna ändra synen bland unga, redan i tidig ålder belysa hur
bra en praktik kan bli. Det här är i alla fall ett steg på vägen, så därför sticker jag ut hakan för förändring.
Tillsammans kan vi förbättra dagens arbetsmarknad och göra det enklare för framtidens ungdomar att komma ut i arbetslivet! På köpet får vi ökad lönsamhet bland företagen som kan fokusera på det dem gör bäst!

Ungtarbetsliv.se är alltså en samlingsida av mina erfarenheter, men du hittar även glimtar av andras tips i mina texter då jag utvecklat innehållet i diskussion med både praktikcoacher och personer inom arbetsförmedlingen. Detta är bara en delprodukt av mitt arbete som kommer fortsätta mot målet, att förbättra arbetsmarknaden ur en ungdoms perspektiv.

  1. Inga kommentarer

  1. Ännu inga trackbacks.